sirius & Orionis Social

Skûtsje te huur!

Naast dat Orionis veel wedstrijden vaart (hoogtepunt IFKS in augustus!) en opleidingsweekenden geeft op haar eigen skûtsje, is de Tiid Sil ’t Leare ook te huur! Bijvoorbeeld voor familieweekenden, bedrijfsuitjes of andere activiteiten op het water! Interesse? Stuur een mailtje naar skutsje@orionis.nl.

13062880_10209299160861741_6666250314414288165_o

 

Deelname IFKS 2016

De IFKS (Iepen Frysken Kampioenskippen Skûtsjesilen) vindt jaarlijks plaats in Friesland. Dit jaar is het van 13 augustus tot en met 20 augustus. Onder leiding van schipper Harm van der Weiden vaart Orionis met haar eigen skûtsje De Tiid Sil ’t Leare weer mee in de kleine A-klasse.

Voor Siriusleden is het dit jaar mogelijk om op de finaledag het IFKS mee te maken en mee te varen op het volgschip van het skûtsje van Orionis! Op 20 augustus zal een bus uit Amsterdam richting Friesland vertrekken om de laatste wedstrijd van De Tiid Sil ’t Leare te ervaren, vanaf het water! Hou voor meer informatie de wedstrijd in de gaten. Ben je geen Siriuslid en wil je dit ook meemaken? Word dan nu lid!

De Tiid

 

Aankoop Skûtsje

Sinds december 2014 is Orionis in het bezit van haar eigen skûtsje: De Tiid Sil ’t Leare. In 1905 werd ‘de Tiid’ gebouwd in de werf Wildschut in Gaastmeer. Het heeft dienst gedaan als zeilend vrachtschip, woonboot en is nu een wedstrijdskûtsje van 17,10 meter. Orionis heeft haar eigen wedstrijdteam en doet dit jaar weer mee aan verschillende wedstrijden, met als hoogtepunt het Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS).

Zie voor meer informatie de Facebook van de Tiid of deze website voor de historie van het skûtsje.